Se inchid statiunile de pe litoralul romanesc? Anuntul facut de Nelu Tataru


Romania se confrunta cu o situatie destul de grea. In ultimele zile numarul cazurilor a inregistrat o crestere masiva. E vara, e soare si lumea vrea la mare.

Se pare ca pe Litoral, turistii nu mai tin cont de nimic. Aproximativ 80.000 de turisti au ajuns in ultimele weekenduri, in statiunile de la malul marii. Autoritatile se descurca foarte greu in gestionarea situatiei.

Ministrul Sanatatii, a vorbit despre situatia de pe litoralul romanesc. Nelu Tataru a specificat ca Vama Veche si inca doua statiuni sunt tot mai aproape de a deveni focare de COVID-19.

Tataru face apel la turisti pentru a respecta regulile si masurile de prevenire a raspandirii coronavirusului.

„Exista posibilitatea ca Vama Veche si alte zone de pe litoral sa devina focare. In urmatoarele trei luni vom avea o mare aglomerare in Constanta si tot ce se inseamna litoral”, a declarat ministrul Sanatatii.

Turistii trebuie sa respecte masurile de distantare sociala

“Trebuie sa gestionam nu neaparat Constanta, cat tot ce se intampla in acest sezon estival. Chiar daca nu mai exista cadru legislativ pentru perioada imediat urmatoare, turistii trebuie sa respecte aceleasi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea sa mearga in izolare voluntara macar 14 zile. Cei care se simt rau sa se prezinte la unitatile de primiri urgente, sa evalueze starea de sanatate”, a mai spus Nelu Tataru.scrie fabricatinromania

CITESTE SI

Raed Arafat a facut anuntul: Adio relaxare! Lista rosie facuta de OMS

Raed Arafat spune ca, lacasurile de cult sunt, alaturi de restaurante, teatre, cinematografe si transportul in comun, sunt cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului.

Lista facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

„In rosu avem cinematografele, teatrele in spatiu inchis, lacasurile de cult, transportul in comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile in interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. Dupa care, la nivel portocaliu, avem salile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul in birou – este periculos daca esti cu mai multe persoane in birou si din cauza asta trebuie sa porti masca – restaurantele in spatiu inchis”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de Stat a spus ca presedintele Klaus Iohannis „are dreptate” cand spune ca in situatia actuala a cresterii accentuate a cazurilor de coronavirus in Romania nu se mai poate vorbi de noi masuri de relaxare.

Nu va exista o noua etapa de relaxare

„Nu ai cum sa vezi 555 de cazuri si sa vii sa spui ca relaxam in plus. Asteptam sa vedem ce se intampla cu aceste cazuri”, a declarat Seful DSU, potrivit Digi24.

Arafat a vorbit si despre cazurile de pe litoralul romanesc, unde oamenii au facut petreceri cu incalcarea regulilor.

“Pe plaja, daca nu porti masca si stai la distanta suficienta poate fi compensare, dar am vazut in ultima perioada, fara sa generalizam, ca unii sunt dispusi sa faca absolut orice ca sa nu respecte regulile, sa mearga la dans, la festivitati, la orice.

In acest moment nu e recomandat pentru ca e risc de raspandire mai mare in astfel de anturaje, si totusi vedem ca unii nu respecta, in pofida faptului ca s-au facut controale serioase.

Intelegem ca turismul e important, fiecare vrea in concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea si intelegerea situatiei si aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restrictii”, a mai spus Arafat.